

ՈՒրեմն այսպես. մարդիկ հավը հիմնականում պահում են որպես սննդամթերքի աղբյուր, սպառում են նրանց միսն ու ձուն:
Հավերը իրենց ձվերը ածում են 2 կամ 3 օրը մեջ: Հավերի օրգանիզմը աշխատւմ է ինչպես մարդկանցը միայն մի տարբերությամբ՝ հավերի քարաճիկը զարգացած է: Եթե հավը 30 օրից ավել թուխս նստի, ապա ձվերից դուրս կգան ճուտիկներ:
Մենք այսքանն էինք սովորել «կենդանիներ ամսագրի» առաջին համարում հավերի մասին, իսկ հիմա ավելի հետաքրքիր բաներ կիմանանք հավերի մասին:

Ընտանի հավերի բազմաթիվ ցեղերն ստացվել են հնդկական վայրի (բանկիվյան) հավերից, որոնք ընտանեցվել են Հնդկաստանում, ապա տարվել Եվրոպա: Խայտահավերը և հնդկահավերը նույնպես համարվում են ընտանի ցեղերի նախահայրեր:
ՀՀ-ում ստեղծվել է Երևանյան հավերի մսաձվատու ցեղը: Ընտանի ամենատարբեր ցեղերի հավերը տալիս են համեղ միս և ձու: Ընտանի ածան հավը 1 տարում տալիս է 200–220 ձու, ռեկորդակիրը՝ մինչև 365 ձու: Արժեքավոր են նաև հավերի փետուրն ու աղվամազը: Մեեր: ՀՀ-ում գործում են Երևանի, Լուսակերտի, Արզնու, Արաքսի և այլ թռչնաբուծական ֆաբրիկաներ:
Մենք այսքանն էինք սովորել «կենդանիներ ամսագրի» առաջին համարում հավերի մասին, իսկ հիմա ավելի հետաքրքիր բաներ կիմանանք հավերի մասին:


ՀՀ-ում ստեղծվել է Երևանյան հավերի մսաձվատու ցեղը: Ընտանի ամենատարբեր ցեղերի հավերը տալիս են համեղ միս և ձու: Ընտանի ածան հավը 1 տարում տալիս է 200–220 ձու, ռեկորդակիրը՝ մինչև 365 ձու: Արժեքավոր են նաև հավերի փետուրն ու աղվամազը: Մեեր: ՀՀ-ում գործում են Երևանի, Լուսակերտի, Արզնու, Արաքսի և այլ թռչնաբուծական ֆաբրիկաներ:
No comments:
Post a Comment